vrijdag 15 juni 2012

Foto


Foto

Lijkt het je leuker om iets met foto’s te doen? Dat kan natuurlijk ook. Maak bijvoorbeeld een on­line prikbord op Pinterest.com of pak het anders aan en maak een poster op Glogster.com met foto’s van jezelf in combinatie met foto’s van je schoolreisje, de kantine of van het schoolgebouw zelf. Natuurlijk kun je ook op internet foto’s zoeken die passen bij het verhaal wat je wilt vertellen. Je kunt ook een serie foto’s uploaden (die je bijvoorbeeld met Hipstamatic of Pintagram neemt voor een retro effect) op bijvoorbeeld Flickr.com. 



Tip: Wellicht heb je al foto’s op je Hyves of Facebook die je kunt gebruiken!






1. Ga naar www.pinterest.com en log rechtsboven in met de gebruikersnaam visserthooft met het wachtwoord socialmedia


2. Maak een board. Dit doe je door te klikken op add/toevoegen (rechts bovenin) en daarna op create board/voeg board toe. Verzin een naam en kies een board category die er goed bij past (schoolreis past bv bij education)

3. Je hebt nu een board gemaakt, zoek nu leuke plaatjes op die passen bij jouw board en wat je wilt vertellen. Dit doe je door op add bovenin te klikken. Klik dan op add a pin.

4. Ga in een nieuw internetvenster of tabblad naar Google en klik vervolgens op images/afbeeldingen. Zoek een afbeelding, klik op de gewenste foto en klik dan rechtsboven op volledige grootte. Je ziet dan alleen je plaatje tegen een witte achtergrond.

5. Kopieer vervolgens het internetadres dat in de adresbalk staat (dit eindigt vaak op .png .jpg of .gif), en kopieer deze link (selecteer en klik op ctrl+c). Ga nu weer terug naar het internetvenster waarin je Pinterest open had staan. Klik in het invulvenster onder add a pin, kopieer de link (ctrl+v) en klik op find images. Zet er eventueel een onderschrift bij en klik op de rode pin it button!

Herhaal dit zo vaak als je wilt en je hebt zo je eigen board met allerlei leuke pins!











Ga naar www.glogster.com . Op deze website kun je een on-line poster maken.
Inlognaam: visserthooft    Wachtwoord: socialmedia 

1. Kies allereerst een template/sjabloon uit, bv Poster Glog, Wide Glog.. 

2. Vervolgens kun je bovenaan het scherm plaatjes, foto’s en tekst toevoegen. Dat kan via facebook, het internetadres waarop de foto’s staan (als je via google zoekt bijvoorbeeld, zie hierboven bij Pinterest), of met plaatjes die je op de computer hebt staan. 

3. Kies dan upload onder het kopje image.








  
Met deze app(licatie)s voor op je mobiele telefoon kun je filters over je gemaakte foto’s aanbrengen wat heel zomerse en retro plaatjes oplevert.
Hipstamatic (alleen iPhone): http://bit.ly/installeerhipstamatic 

Instagram: http://instagr.am/android/ 









Deze on-line dienst wordt vooral veel gebruikt door fotografen. De website zelf is erg sober waardoor de nadruk extra op de foto’s zelf komt te liggen.



Hoe maak je een galerie op Flickr?

1. Klik op Sign In, vervolgens op Sign in with Google. Gebruik daarna de inlognaam visserthooftcollege@gmail.com met het wachtwoord socialmedia

2. Ga naar Upload Photos and Video en kies choose photos and videos to upload en selecteer vervolgens de foto’s op je computer die je wilde gebruiken. 

3. Maak vervolgens een set van de foto’s die je online gezet hebt. Dit doe je door op Sets (onder Organize & Create) te klikken en op create your first set! Sleep de foto’s die van jouw groepje zijn naar het middelste vlak en verander de naam new set links bovenin in de naam van jouw groepje of de titel van jullie set foto’s. Vergeet niet op te slaan (save) onderaan! 

4. Ga vervolgens naar http://www.flickr.com/photos/visserthooftcollege/ en dan moet je rechts je net gemaakte set zien staan.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten