vrijdag 15 juni 2012

Tekst


Tekst

Ben je juist goed met woorden? Je kunt de hoogtepunten van je jonge middelbare schoolcarrière natuurlijk ook in woorden uitdrukken. Maak dan een zogenaamd weblog (een blog) op bijvoorbeeld Blogger.com of Tumblr.com. Je kunt natuurlijk wel foto’s gebruiken om je verhaal te verduidelijken! 








1. Ga eerst naar www.blogger.com en log in met de gebruikersnaam visserthooft en het wachtwoord socialmedia. Je bent nu op blogs van visserthooft

2. Klik op nieuwe blog (linksboven onder blogs van visserthooft) en verzin een titel (eentje die past bij je verhaal, bv kamperen of schoolfeest). Verzin daarna een adres (het kan gebeuren dat het adres al bestaat, zet er dan bv een cijfer achter, dus bv schoolfeest1)

3. Klik vervolgens op het oranje vlak met witte pen erin. Schrijf je verhaal en plaats er bv een leuke foto bij, klik hiervoor op het fotoplaatje (rechts van link en links van het filmbordje). Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een filmpje (klik op het filmbordje) of een link naar een website (klik op het linksymbool)

4. Als je klaar bent druk je op publiceren (er wordt je nu gevraagd of je wilt delen met Google+, druk op annuleren)

5. Tadaa, je hebt je eerste blog gemaakt.

6. Ben je nog niet helemaal tevreden, dan kun je altijd nog klikken op bewerken. Als je daar vervolgens klaar mee bent dan klik je op bijwerken.

Let op: Alle berichten, links, quotes en filmpjes worden onder elkaar geplaatst, de berichten die je als eerste plaatst komen dus uiteindelijk onderaan te staan.






1. Ga naar https://www.tumblr.com/login en klik rechtsboven op registreren. Vul je gegevens in en ga akkoord met de voorwaarden. Kies vervolgens een willekeurig thema aan en blijf op volgende/next klikken. Geef je blog een titel.

2. Klik op dashboard (bovenaan). Je kunt nu kiezen uit verschillende dingen die je kunt toevoegen (foto, film, link, quote etc), het is natuurlijk leuk als je meerdere dingen kiest!

3. Wanneer je op bijvoorbeeld tekst klikt, kies je vervolgens in de titelbalk een leuke titel voor het stukje tekst dat je gaat plaatsen (bv kamperen, schoolfeest, etc). Wanneer je tekst klaar is, klik je op maak bericht.

4. Klik nu vervolgens op bv foto, kies er eentje uit je bestand (als je nog geen leuke foto’s hebt, zoek ze dan eerst even op google afbeeldingen of haal ze uit je facebook), verzin een leuk onderschrift en klik op maak bericht.

Wil je een foto van Google op je blog plaatsen? Klik dan op Gebruik in plaats daarvan een URL. Ga dan in een nieuw internetvenster of tabblad naar Google en klik vervolgens op images/afbeeldingen. Zoek een afbeelding, klik op de gewenste foto en klik dan rechtsboven op volledige grootte. Je ziet dan alleen je plaatje tegen een witte achtergrond. Kopieer vervolgens het internetadres dat in de adresbalk staat (dit eindigt vaak op .png .jpg of .gif), en kopieer deze link (selecteer en klik op ctrl+c). Ga nu weer terug naar het internetvenster waarin je Tumblr open had staan. Klik in het invulvenster, kopieer de link (ctrl+v). Maak eventueel een onderschrift en klik dan op maak bericht.

Let op: Alle berichten, links, quotes en filmpjes worden onder elkaar geplaatst, de berichten die je als eerste plaatst komen dus uiteindelijk onderaan te staan. Je maakt dus eigenlijk een leuke lange collage van alles en nog wat!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten