vrijdag 15 juni 2012

Video


Video

Je kunt natuurlijk een filmpje maken met je mobiele telefoon waarin je de leukste plekjes van je school laat zien of goede herinneringen naspeelt. Of je kunt elkaar interviewen over jullie beste ervaringen. Die filmpjes kun je vervolgens op Youtube.com zetten of op het iets minder bekende Vimeo.com. Hieronder lees je hoe je een filmpje online kunt zetten op deze websites. 
Als je kiest voor Youtube om jullie drie jaar te verbeelden, dan moet je wel een telefoon met camera hebben of een digitale camera. Aangezien we vandaag niet werken met speciale montageprogramma’s, is het belangrijk dat je je filmpje in één shot/keer goed opneemt. Bedenkt dus eerst goed wat je wilt filmen en hoe (maak een storyboard) en oefen eerst een paar keer.Ben je tevreden over een film die je nu op je telefoon of digitale camera hebt staan? Lees dan verder.









Heb je een smartphone met een Youtube app(licatie)? In dat geval kun je je film makkelijk naar Youtube uploaden.

1. Ga naar het filmpje en klik op het icoontje waarmee je ook filmpjes emailt (op de iPhone is dat linksonder). Login onder visserthooftcollege@gmail.com met het wachtwoord socialmedia

2. Voordat je op publiceer drukt moet je eerst een titel en onderschrift verzinnen (bv kamperen als titel met het onderschrift 2e jaars uitje ter afsluiting van het schooljaar). Vervolgens moet je een aantal labels verzinnen (naast kamperen en uitje ook bv Visser, Hooft, Leiderdorp, etc.) Hiermee kan het filmpje makkelijk teruggevonden worden.

Heb je wel een camera op je telefoon, maar geen Youtube app?
1. Zet dan eerst je filmpje op de computer. Dit kun je doen door het filmpje te mailen naar je e-mailadres en het vervolgens te downloaden, of door je mobiele telefoon aan te sluiten op de computer door middel van het bijbehorende kabeltje dat je hebt meegenomen.

2. Ga naar www.youtube.com en klik rechtsbovenin op aanmelden.Toets in bij e-mail of youtube gebruikersnaam visserthooftcollege met het wachtwoord socialmedia

3. Je ziet nu rechts bovenin Visserthooft staan, klik links daarvan op uploaden. Selecteer vervolgens een bestand op je computer.

4. Na het uploaden (dit duurt een paar seconden) klik je op delen. Verzin een titel en onderschrift (bv kamperen als titel met het onderschrift 2e jaars uitje ter afsluiting van het schooljaar). Vervolgens moet je een aantal labels verzinnen (naast kamperen en uitje ook bv Visser, Hooft, Leiderdorp, etc.) Hiermee kan het filmpje makkelijk teruggevonden worden.

Let op: Het kan enkele minuten duren voordat jullie filmpje erop staat!




1. In grote lijnen werkt vimeo hetzelfde als Youtube. Allereerst maak je een filmpje met je mobiele telefoon of digitale camera.

2. Ga allereerst naar de website http://www.vimeo.com en log in onder visserthooftcollege@gmail.com met het wachtwoord socialmedia

3. Klik op upload video. Accepteer de algemene voorwaarden, zoek een videobestand vanuit je computer of telefoon en uploaden maar!

Let op: Ook hier is een titel en beschrijving vereist. Onder tags (betekent labels) zet je een aantal herkenbare woorden in waaronder mensen je filmpje kunnen vinden, waaronder Visser, Hooft, Leiderdorp en natuurlijk woorden die slaan op je filmpje zoals bijvoorbeeld jullie namen! 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten